caribe

Ay, ay, ay Caribe

Mi foto
Dejamos nuestros trabajos, nuestra casita, nos despedimos de nuestros amigos y de la maravillosa ciudad de Madrid. Nos vamos al Caribe a pasar la crisis. Yes we can

12 mar 2009

Kolumbia on ihmeellinen maa, ilman odotuksia se on yllättänyt meidät täysin. Lähes 8 miljoonan asukkaan pääkaupunki Bogota on aivan Andien juurella ja välistä pilvinen ja aurinkoinen. Aurinkosuojakerroin on laitettava päivittäin vaikkei ulkona juuri muuta kuin kävisikään. Maa on vihreän vehreä ja värejä täynnä. Hedelmiä, hyvää ruokaa, ystävällisiä ihmisiä ja paljon nähtävää, kuten Kultamuseo, tuhannet grafiitit, minibussit kaupungilla ja valtavat puistot.

Parasta kuitenkin Bogotassa on Amaya Lopezin perhe, joka vastaanotti meidät sydämellisesti ja näytti meille Bogotan monet kasvot. Clara (perheenäiti) piti huolen, että kaikki oli hyvin, Enrique (isä) jutusteli menneitä ja kertoi Kolumbian poliittisesta tilanteesta ja Camilo (poika) näytti meille kaupunkia ristiin rastiin. Isoäiti Dora on mahtava persoona, joka opetti meitä näkemään Kolumbiaa hänen kauttaan sekä nauttimaan elämän joka hetkestä tässä ja nyt. Toivottavasti näemme vielä heidät kaikki jonain päivänä.

Kolumbia on paljon kaikkea ja siksi myös rantoja ja Karibiaa. Viime viikon olemme viettäneet Santa Martassa ja Cartagenassa pohjoisrannikolla. Täällä ihmisten ihonväri on muuttunut selvästi tummemmaksi ja paikallinen murre myös erilainen. Ruoka on samantyyppistä, mutta eri lailla valmistettua. Välillä tuntuu siltä, että olemme paratiisissa, mutta se tunne valitettavasti häviää, kun tuhannet myyjät tyrkyttävät hierontaa, ruokaa, koruja, käsitöitä ym. joka ikisellä rannalla. Lisäksi Kolumbia ei ole kaikista turvallisimpia maita, joten ulkona ei paljon kannata liikkua pimeän aikaan. Mutta alamme jo selvästikin päästä perille paikallisista jujuista eli turhia ei kannata huolia. Tämähän on lopulta vain seikkailua!

2 comentarios:

  1. Anónimo2:42

    soy liber, anda que os despedisssssssss, me alegro muxo por vosotros, ojala nuestras obligaciones no fueran tan importantes e hiciesemos lo mismo que vosotros, pero la musica por ahora esta en madrid que huevos teneis y que envidia sana me dais un abrazo gigante amigos, nos vemos por el mundo!muuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaa

    ResponderEliminar
  2. Justo elegí para comentar en el que no entiendo nada!
    ¡que guapo! vaya paseo más chulo que están haciendo...a disfrutar! espero ver muchas fotos
    Abrazos

    ResponderEliminar