caribe

Ay, ay, ay Caribe

Mi foto
Dejamos nuestros trabajos, nuestra casita, nos despedimos de nuestros amigos y de la maravillosa ciudad de Madrid. Nos vamos al Caribe a pasar la crisis. Yes we can

6 abr 2009

Vihrea Costa Rica

Costa Rica on Keski-Amerikan varakkain valtio ja sen huomaa jo maahan saapuessa. Talot ovat yleisesti ottaen hyvassa kunnossa, melkein joka paikassa voi maksaa pankkikortilla ja maa ainakin yrittaa kierrattaa muovi- ja lasipullot. Hyva, hyva!!

Karibian rannikkoa asuttavat lahinna mustat Jamaicalta tulleet siirtolaiset, joilla on vahva karibian aksentti espanjaa puhuessa. Aksentti on jopa periytynyt vanhemmilta lapsille ja kuulostaa tosi hassulta. Karibialla rannikolla tutustuimme pikkuruiseen Cahuitan kylaan ja tunnelma oli kuin paratiisissa jalleen. Myos Cahuitalla on luonnonpuisto (kuten joka puolella Costa Ricaa), jossa naimme laiskiaisen, lintuja, kirkuvia apinoita seka varikkaita rapuja.

Matka jatkui elottoman paakaupungin San Josen jalkeen La Fortunan kylaan, joka on kuuluisa aktiivisesta tulivuorestaan. La Fortunassa vietimme reilusti aikaa paasiaisvapaiden takia, koska busseja ei kulkenut muutamaan paivaan. Tutustuimme tuona aikana pariskuntaan (Ward ja Hilda), joka otti meidat mukaan reissuilleen ja heidan kanssaan saimme tutustua Costa Ricalaiseen perheeseen ja heidan 4500 kanaansa, koiriinsa, hevosiinsa ja paivan vanhaan vasikkaan! Heidan tiluksiltaan oli nakymat Nicaraguaan saakka!

Yleisesti ottaen Costa Rica on ihanan vihrea ja hyvinvoiva valtio. Kuitenkin liika turismi vie silta viehatysta, eika valtiolla ole paljonkaan omaa kulttuuria tutkittavana. Olimme siis tyytyvaisia matkaan, mutta jalleen valmiita siirtymaan seuraavaan seikkailuun Nicaraguaan.

No hay comentarios:

Publicar un comentario